Werkwijze

Een orthomoleculair voedingsadvies vervangt niet de reguliere gezondheidszorg.

In Balans Lifestyle schrijft ondersteunende voeding voor, geen dieet. Raadpleeg je huisarts of specialist wanneer je ziek bent of klachten hebt om een ernstige aandoening uit te sluiten wanneer je jouw voeding aan wilt passen. Medicijnen kunnen de werking van bepaalde voedingsmiddelen zowel negatief als positief versterken en beïnvloeden. Met zijn of haar goedvinden kun je een afspraak voor een consult met In Balans Lifestyle maken. Ook kan het nuttig zijn als bijvoorbeeld je bloeddruk is gemeten en/of er wellicht bloedwaardebepalingen of andere onderzoeken zijn gedaan, je een kopie van de uitslagen meeneemt tijdens je eerste consult. In Balans Lifestyle behoudt het recht een behandeling te weigeren en/of je eventueel door te verwijzen naar een diëtist, huisarts of specialist. Ben je niet ziek en gebruik je ook geen medicijnen, maar wil je je gezondheid verbeteren of behouden en bewuster gaan eten en leven, dan kun je direct contact met In Balans Lifestyle opnemen via de het contactformulier, of maak telefonisch een afspraak.

Aan de hand van een intakeformulier, voedingsdagboek en eventueel een EHP klachtenregistratieformulier proberen we samen uit te zoeken hoe het komt dat jij je gezondheid bent kwijtgeraakt, aan gezondheid gerelateerde klachten bent gekomen, of hoe je je leefstijl- en voedingsgewoontes aan kunt passen en verbeteren? Voordat het intakegesprek plaatsvindt, zal ik je bovenstaande formulieren toesturen en vragen deze in te vullen. Een klacht kan met veel factoren samen hangen; voeding, beweging, emoties, hormonen, medicijnen, gedrag, etc. Op grond daarvan kijken we naar het totale plaatje en kunnen we samen werken aan je herstel of verbetering van je gezondheid.

In Balans Lifestyle kan je helpen om de juiste keuze voor gezond voedsel te maken. In Balans Lifestyle kan je bewust maken van je huidige voedingspatroon en leefstijl. In Balans Lifestyle kan je steunen en coachen bij het veranderingsproces (gedragsverandering), om je gezondheid te herstellen, verbeteren of te behouden. Mannen, vrouwen en kinderen; voor iedereen is er een advies op maat, toegespitst op jouw lichaam, klachten en persoonlijke situatie. We maken een plan van aanpak aan de hand van jouw klachten. Het advies werk ik uit en stuur dit binnen 3-5 werkdagen naar je op.

In Balans Lifestyle schrijft ondersteunende voeding voor, geen dieet. Raadpleeg je huisarts of specialist wanneer je ziek bent of klachten hebt om een ernstige aandoening uit te sluiten wanneer je jouw voeding aan wilt passen. Medicijnen kunnen de werking van bepaalde voedingsmiddelen zowel negatief als positief versterken en beïnvloeden. 

Met zijn of haar goedvinden kun je een afspraak voor een consult met In Balans Lifestyle maken. Ook kan het nuttig zijn als bijvoorbeeld je bloeddruk is gemeten en/of er wellicht bloedwaardebepalingen of andere onderzoeken zijn gedaan, je een kopie van de uitslagen meeneemt tijdens je eerste consult.   

In Balans Lifestyle behoudt het recht een behandeling te weigeren en/of je eventueel door te verwijzen naar een diëtist, huisarts of specialist.

inbalans_appeltjes_200px

Mannen, vrouwen en kinderen; voor iedereen is er een advies op maat, toegespitst op jouw lichaam, klachten en persoonlijke situatie. We maken een plan van aanpak aan de hand van jouw klachten. Het advies werk ik uit en stuur dit binnen 3 – 5 werkdagen naar je op.

Zullen wij samen boodschappen doen?

Visie

Gezond zijn is in balans zijn. Het houdt in dat het lichaam zichzelf kan herstellen. Als je ziek bent of klachten hebt, is de balans verstoord en het zelf herstellend vermogen uitgeput. Als je streeft naar een juiste balans, zowel psychisch als lichamelijk, is het werken aan je gezondheid van groot belang.
Voeding en leefstijl hebben een enorme invloed op ons welzijn. Goede voeding, eventueel aangevuld met voedingssupplementen, is de basis voor een goede gezondheid. Daarnaast is het belangrijk voldoende te bewegen en op tijd te ontspannen. Voeding kan opbouwen, maar ook afbreken. Voeding kan het verschil maken tussen aankomen en afvallen, energie krijgen of inleveren, ziek worden of gezond blijven, veroudering vertragen of versnellen. Vaak vertelt je lichaam je wel wat goed voor je is of niet. Helaas zijn we verleerd naar de signalen van ons lichaam te luisteren.

Hoe goed luister jij?                                                                                            

Wat is gezond en wat niet?

Ik help je graag onderscheid te maken!
Neem contact met mij op!

Huisbezoeken en boodschappen doen

Naast een consult in mijn praktijk, bied ik ook huisbezoeken en een ‘samen-boodschappen-doen’ consult aan. De inhoud van een boodschappenkar, koelkast of voorraadkast geeft voor mij een indruk van je gewoontes en gezondheid weer.

Goed boodschappen doen is bijna een speurtocht geworden:

  • Wat is puur en onbewerkt?
  • Hoe lees je etiketten?
  • Waar let je op?
  • Wat zijn jouw valkuilen?
  • Waar ligt de verleiding op de loer?

Goede voeding heeft een prijs. Wat echter goedkoop is voor je portemonnee is vaak funest voor je gezondheid. Kwaliteit is veel belangrijker dan kwantiteit. Ik heb allerlei handige tips voor je die de kosten kunnen drukken. Met een consult in de supermarkt kan In Balans Lifestyle je een aardig eind op weg helpen om bewuste keuzes te maken.

Wil je vrijblijvend contact opnemen?