Werkwijze

Een orthomoleculair voedingsadvies vervangt niet de reguliere gezondheidszorg.

In Balans Lifestyle schrijft ondersteunende voeding voor, geen dieet. Raadpleeg je huisarts of specialist wanneer je ziek bent of klachten hebt om een ernstige aandoening uit te sluiten wanneer je jouw voeding aan wilt passen. Medicijnen kunnen de werking van bepaalde voedingsmiddelen zowel negatief als positief versterken en beïnvloeden. Met zijn of haar goedvinden kun je een afspraak voor een consult met In Balans Lifestyle maken. Ook kan het nuttig zijn als bijvoorbeeld je bloeddruk is gemeten en/of er wellicht bloedwaardebepalingen of andere onderzoeken zijn gedaan, je een kopie van de uitslagen meeneemt tijdens je eerste consult. In Balans Lifestyle behoudt het recht een behandeling te weigeren en/of je eventueel door te verwijzen naar een diëtist, huisarts of specialist. Ben je niet ziek en gebruik je ook geen medicijnen, maar wil je je gezondheid verbeteren of behouden en bewuster gaan eten en leven, dan kun je direct contact met In Balans Lifestyle opnemen via de het contactformulier, of maak telefonisch een afspraak.

Aan de hand van een intakeformulier, voedingsdagboek en eventueel een EHP klachtenregistratieformulier proberen we samen uit te zoeken hoe het komt dat jij je gezondheid bent kwijtgeraakt, aan gezondheid gerelateerde klachten bent gekomen, of hoe je je leefstijl- en voedingsgewoontes aan kunt passen en verbeteren? Voordat het intakegesprek plaatsvindt, zal ik je bovenstaande formulieren toesturen en vragen deze in te vullen. Een klacht kan met veel factoren samen hangen; voeding, beweging, emoties, hormonen, medicijnen, gedrag, etc. Op grond daarvan kijken we naar het totale plaatje en kunnen we samen werken aan je herstel of verbetering van je gezondheid.

In Balans Lifestyle kan je helpen om de juiste keuze voor gezond voedsel te maken. In Balans Lifestyle kan je bewust maken van je huidige voedingspatroon en leefstijl. In Balans Lifestyle kan je steunen en coachen bij het veranderingsproces (gedragsverandering), om je gezondheid te herstellen, verbeteren of te behouden. Mannen, vrouwen en kinderen; voor iedereen is er een advies op maat, toegespitst op jouw lichaam, klachten en persoonlijke situatie. We maken een plan van aanpak aan de hand van jouw klachten. Het advies werk ik uit en stuur dit binnen 3-5 werkdagen naar je op.

In Balans Lifestyle schrijft ondersteunende voeding voor, geen dieet. Raadpleeg je huisarts of specialist wanneer je ziek bent of klachten hebt om een ernstige aandoening uit te sluiten wanneer je jouw voeding aan wilt passen. Medicijnen kunnen de werking van bepaalde voedingsmiddelen zowel negatief als positief versterken en beïnvloeden. 

Met zijn of haar goedvinden kun je een afspraak voor een consult met In Balans Lifestyle maken. Ook kan het nuttig zijn als bijvoorbeeld je bloeddruk is gemeten en/of er wellicht bloedwaardebepalingen of andere onderzoeken zijn gedaan, je een kopie van de uitslagen meeneemt tijdens je eerste consult.   

In Balans Lifestyle behoudt het recht een behandeling te weigeren en/of je eventueel door te verwijzen naar een diëtist, huisarts of specialist.

inbalans_appeltjes_200px

Mannen, vrouwen en kinderen; voor iedereen is er een advies op maat, toegespitst op jouw lichaam, klachten en persoonlijke situatie. We maken een plan van aanpak aan de hand van jouw klachten. Het advies werk ik uit en stuur dit binnen 3 – 5 werkdagen naar je op.

Zullen wij samen boodschappen doen?

Visie

Gezond zijn is in balans zijn. Het houdt in dat het lichaam zichzelf kan herstellen. Als je ziek bent of klachten hebt, is de balans verstoord en het zelf herstellend vermogen uitgeput. Als je streeft naar een juiste balans, zowel psychisch als lichamelijk, is het werken aan je gezondheid van groot belang.
Voeding en leefstijl hebben een enorme invloed op ons welzijn. Goede voeding, eventueel aangevuld met voedingssupplementen, is de basis voor een goede gezondheid. Daarnaast is het belangrijk voldoende te bewegen en op tijd te ontspannen. Voeding kan opbouwen, maar ook afbreken. Voeding kan het verschil maken tussen aankomen en afvallen, energie krijgen of inleveren, ziek worden of gezond blijven, veroudering vertragen of versnellen. Vaak vertelt je lichaam je wel wat goed voor je is of niet. Helaas zijn we verleerd naar de signalen van ons lichaam te luisteren.

Hoe goed luister jij?                                                                                            

Wat is gezond en wat niet?

Ik help je graag onderscheid te maken!
Neem contact met mij op!

Huisbezoeken en boodschappen doen

Naast een consult in mijn praktijk, bied ik ook huisbezoeken en een ‘samen-boodschappen-doen’ consult aan. De inhoud van een boodschappenkar, koelkast of voorraadkast geeft voor mij een indruk van je gewoontes en gezondheid weer.

Goed boodschappen doen is bijna een speurtocht geworden:

  • Wat is puur en onbewerkt?
  • Hoe lees je etiketten?
  • Waar let je op?
  • Wat zijn jouw valkuilen?
  • Waar ligt de verleiding op de loer?

Goede voeding heeft een prijs. Wat echter goedkoop is voor je portemonnee is vaak funest voor je gezondheid. Kwaliteit is veel belangrijker dan kwantiteit. Ik heb allerlei handige tips voor je die de kosten kunnen drukken. Met een consult in de supermarkt kan In Balans Lifestyle je een aardig eind op weg helpen om bewuste keuzes te maken.

Wil je vrijblijvend contact opnemen?

 5 natuurgerichte principes.

Wat is nu werkelijk de oorzaak van jouw klacht, ziekte of on-welbevinden?

Wat is er essentieel nodig voor een definitief helingsproces?

Als zorgverlener en natuurgericht vakspecialist ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging Stichting BATC. Deze afkorting staat voor Beroepen en Belangen Associatie voor Natuurgerichte Therapeuten en Consumenten. Wij werken vanuit de kracht en de werking van enkele natuurwetten, volgens 5 natuurgerichte principes.

Hieronder zal ik uitleggen wat dat in de praktijk voor jou betekent:

1. De basis van leven is energie
Alles om ons heen bestaat uit energie. De energiestromen in en om ons lichaam zijn noodzakelijk om te kunnen functioneren. Ons energetisch systeem kan bij een tekort aan energie niet optimaal functioneren en ontregeld raken. Zo kunnen er naast lichamelijke klachten ook psychische of emotionele problemen ontstaan. Samen proberen we achter de werkelijke oorzaak van jouw klacht te komen. Openheid is daarbij van belang. Tijdens het consult zal er ook tussen jou en mij, therapeut en cliënt, een energie-uitwisseling plaats vinden. Het is voor mij belangrijk dat jij je op je gemak voelt. Realiseer je, dat alles wat je mij vertelt, tussen de muren van mijn praktijk blijft. Ik zal er alles aan doen, natuurlijk binnen mijn vermogen, om je te helpen en samen naar oplossingen te zoeken. Naast de intake en voedingsdagboeken zal ik je ook vragen de Energieherstelplan-vragenlijst in te vullen van Marijke de Waal Malefijt en Tanja Visser, geïnspireerd op de Oosterse geneeskunde, om erachter te komen waar de blokkades precies zitten. Door het lichaam gericht van optimale voedingsstoffen te voorzien en eventuele leefstijl-, gedachten-, en gedragsveranderingen te introduceren hopen we het lichaam en geest weer in balans te krijgen en de energie weer te laten stromen.
2. Prikkeloverdracht
Van hersenen tot darmen, ons lichaam is één groot communicatiesysteem welke via het zenuwstelsel door middel van overdracht en impulsen hun weg vinden en alle cellen beïnvloeden. Zonder een goede geleiding kunnen vele functies van het menselijk lichaam stagneren. Wanneer ik een dergelijke stagnatie vermoed gaan we naast de EHP vragenlijst kijken naar je neurotransmitterprofiel, eveneens door een vragenlijst. Zo worden eventuele tekorten aan bepaalde voedingstoffen en hormonen in kaart gebracht. Dit kunnen we dan effectief en efficiënt gaan ondersteunen met voeding, eventueel supplementen en leefstijl.
3. Drainage
Ons lichaam wordt dagelijks bloot gesteld en belast met toxische stoffen uit voeding, werk en milieu, zowel fysiek als psychisch, denk daarbij ook aan stress. Onze lever en nieren zijn krachtige instrumenten om ons lichaam te reinigen. Maar hier is veel energie voor nodig. Wanneer het lichaam toxisch zwaar belast wordt zal het communicatiesysteem zoals hierboven genoemd niet goed meer kunnen werken. Lever en bijnieren raken uitgeput. Het vertraagt de signalen die een prikkel tot herstel zouden moeten geven. Het kan dan nodig zijn om te ontgiften van geestelijke en/of stoffelijke ballast. Door middel van voedings- en leefstijladviezen proberen we het ontgiftingsproces op gang te helpen, eventueel met behulp van supplementen en kruidenpreparaten voor een diepe drainage.
4. Voeding
Het lichaam heeft om optimaal te kunnen functioneren, de juiste voedingsstoffen nodig . Als het lichaam de onjuiste voeding krijgt, hetzij gezond of ongezond, maar niet meer verdraagt, kan dit van invloed zijn op het functioneren van het lichaam. Lichamelijke voeding staat gelijk aan geestelijke voeding. Er moet een evenwicht zijn tussen welzijn en prestatie.
In de praktijk is voeding en leefstijl de basis waaruit ik werk. Aan de hand van het intakeformulier- en gesprek, anamnese, voedingsdagboeken en eventuele aanvullende vragenlijsten en laboratoriumonderzoeken wordt inzichtelijk waar aanpassing nodig is. De behoefte aan voedingsstoffen is bij bepaalde klachten sterk verhoogd. Om het herstel te bevorderen kan een aanvulling met voedingssupplementen dan gewenst zijn.
5. Psyche
De fysieke, mentale, emotionele, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Bepaalde patronen kunnen het helingsproces belemmeren. We kijken dus niet alleen naar je fysieke gesteldheid, maar ook naar emoties en gedragspatronen. Je lichaam heeft je vast al signalen gegeven die je eerst hebt genegeerd en daarmee ontkend. Misschien heb je al dingen geprobeerd maar was de ingeslagen weg niet de juiste? Bewust of onbewust maken we vaak de verkeerde keuze. Een onderliggend probleem kan een vertekend beeld geven. Met elkaar proberen we je bewust te maken van de feitelijke oorzaken van je klacht.

Wanneer bepaalde patronen losgelaten, doorbroken en veranderd kunnen worden, zal het helingsproces op gang komen en je eigen juiste en bewuste keuzes leiden tot een leven van lichamelijke en geestelijke balans en gezondheid.

Wanneer mijn voedings- en leefstijladviezen binnen je hulpvraag niet toereikend zijn, kan ik je eventueel doorverwijzen naar een andere gespecialiseerde therapeut.